Meteen naar de inhoud

Workshops van Twisted Wood

Hieronder vindt je leuke workshops van Twisted Wood. Tijdens deze workshops leer je allerlei technieken onder de knie te krijgen om leuke voorwerpen te maken van hout, zoals kleine beeldjes, lepels of spatels.

Een alternatief voor houtsnijden is decoraties snijden van groente en fruit. Je kan de leukste versieringen maken als garnering voor op je bord of bij je maaltijd. En als het mislukt… dan kan het gewoon door de maaltijd. Een leuke vaardigheid waar je weinig voor nodig hebt.

Aan het eind van de workshop neem je natuurlijk jouw werkstuk mee naar huis.

Een overzicht van de workshops van Twisted Wood. Klik om meer te lezen en naar de beschikbare data te kijken.

Klein houtsnijden [Whitling]

Houtsnijden kan overal en altijd

Klein houtsnijden is leuk om te doen omdat je het (bijna) overal kan doen. Op vakantie bij de tent, thuis als anderen tv kijken of breien, op een bankje, aan tafel, …
Dat komt omdat geen geen lawaai maakt, je hebt niet veel ruimte nodig, de werkstukken en het gereedschap zijn niet groot, dus je kan het overal mee naar toe nemen, je hebt eigenlijk niet eens een werkbank nodig. En het afval, dat kan je gewoon in de bosjes gooien.
Van gebruiksvoorwerpen als kapstokje en lepel tot leuke (abstracte) beeldjes. En je kan gewoon verse takken uit je tuin of buurt gebruiken. Ook voor bushcraft of survival is het fijn om goed en veilig te leren om gaan met scherpe messen zodat je vertrouwd al je stokken kan bewerken.

Decoratief fruit- en groentesnijden

Eetbare decoraties voor op je gerechten

Leuk om samen te doen, maar ook gewoon tussendoor als je moet wachten totdat je ingrediënten nog aan het koken zijn. Voor een leuk accentje op je bord, of een sierlijke versiering op een gerecht, gewoon van je alledaagse groentes en fruit, met vooral het gerei wat je in je keukenla hebt.