Meteen naar de inhoud

Workshops fruit- en groentedecoraties snijden

Is houtsnijden iets te zwaar? Wist je dat je met groentes goed kan oefenen?

Fruit- en groentedecoraties snijden is dus een leuk alternatief op houtsnijden. Leuk om zelf te doen of om cadeau te geven. Enthousiaste reacties zullen niet uitblijven als je kleine versieringen op een bord of bij een gerecht presenteert. Mislukt het bij het oefenen… dan kan je het gewoon opeten, in de salade of de stamppot doen, maar met een beetje oefening kan je met weinig materiaal veel leuke dingen maken.

Of het nu gaat om een klein accent op een bord of het versieren van een hele schaal, je kan veel verbaasde en enthousiaste reacties verwachten, maar vooral zelf veel plezier beleven aan het maken van sierlijke fruit- en groentedecoraties. Ze maken een gerecht mooi en aantrekkelijk en zijn in veel gevallen ook nog op te eten. Tijdens de workshop gebruiken we alledaagse groenten en fruit, die met eenvoudige technieken bewerkt worden. Het hoeft geen grote onderneming te worden om iets leuks te maken. Een diner, een fruitschaaltje, een kom soep, zelfs bij de bbq, het hele jaar door kunt u een glimlach op iemands gezicht krijgen. Ook kan je decoraties maken voor anderen; een cadeau of aardigheidje als u bij iemand eten gaat.

Vaardigheid, thema’s en details

  • Als beginner werkt met standaard messen en eenvoudige handelingen. Kinderen onder 16 jaar onder begeleiding van een volwassene.
  • Bij voldoende deelname zullen (seizoens-)thema’s aangeboden worden zoals: feestdagen, kindertafel, bloemarrangementen van fruit.
  • Een workshop duurt ongeveer 1½ tot 2 uur.
  • Gebruikte (molen)mesjes kunnen tijdens de workshop met korting gekocht worden.

Mogelijkheden

Bij jou thuis of gekozen locatie of als onderdeel van jouw evenement. Wil je met je eigen groepje gezellig samen leuk aan de slag. Iedereen neemt z’n creaties mee naar huis.

  • Een leuk idee om een gezellige avond te beleven (samen met je vriendinnen, zussen of buurvrouwen),
  • of geef de workshop cadeau.
  • Heb je een evenement waarbij je de bezoekers meerdere activiteiten aan biedt.