Meteen naar de inhoud

Workshops houtsnijden

Welke workshop past bij jou?

Heb je nog nooit houtsnijden gedaan, dan is de Basiswokshop [B] een goed begin. Je leert het hout, je gereedschap en de technieken kennen door ze te oefenen. Die technieken gaan al snel makkelijker en zo kan je eenvoudige werkstukjes maken. Het maakt niet uit of je een ander tempo hebt als de anderen, iedereen kan gewoon zijn of haar gang gaan.
De groep is 5-10 deelnemers groot en de duur is ongeveer 3 uur. Je neemt je werkstuk mee naar huis.

Heb je al eerder met de hand hout gesneden, dan kan je prima aan de gang met de Vervolg-workshop [V]. Dan maak je bijvoorbeeld een lepel of spatel (of een ander werkstuk in overleg). Afhankelijk van je ervaring kan je een eenvoudige lepel af krijgen of zelfs een met strakkere vormgeving en/of versieringen. Heb je nog geen ervaring met houtsnijden en volg je deze workshop toch, dan kan het zijn dat je je werkstuk niet helemaal af krijgt. Soms is het ook mogelijk om een gezellig kampvuur erbij te hebben, wie wil dat nou niet?
De groep is 5-10 deelnemers groot en de duur is ongeveer 3 uur. Je neemt je werkstuk mee naar huis.

De Open-workshops [O] zijn zonder thema. Ze zijn wat minder gericht op iets af krijgen, meer op samen lekker houtsnijden. Alle niveaus door elkaar. Misschien heb je je werkstuk nog niet helemaal afgekregen bij een andere workshop en kom je er thuis niet aan toe. Hier kan je gewoon verder gaan. Wil je iets nieuws beginnen, of bepaalde technieken wat meer oefenen … Je kan om uitleg vragen, lekker op het schaafpaard bezig, gereedschap in bruikleen krijgen (of je eigen mes gebruiken) en eventueel hout of gereedschap kopen.
De groep is 3-8 deelnemers groot en de duur is ongeveer 2-3 uur. Je neemt je werkstuk mee naar huis.
Voor een open workshop meld je je aan met het registratieformulier. 2 dagen vooraf (zie agenda voor de data) krijg je bericht of het door gaat. Ook kan je tot die tijd nog aanmelden.

Kijk hieronder voor een overzicht van de workshops en data, of ga naar Agenda voor een overzicht van alle workshops en evenementen.

Een workshop op jouw locatie?

Heb jij een evenement, waarbij je zoekt naar:

  • miniworkshop bij een fair of een open dag
  • als workshop op een personeel dag of school
  • als onderdeel op een themadag of happening
  • invulling op een verjaardag of bachelor party
  • of wil je met je eigen groepje thuis?

Uiteraard kan je de mogelijkheden met ons bespreken

  • Mid-Winterkamp
  • Verjaardag
  • begin schooljaar

Wil je op de hoogte blijven van de workshops? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief

https://twistedwood.nl/agenda/