Meteen naar de inhoud

Moi! Ik ben Karin

[Moi is Gronings voor Hoi]

Mijn passies zijn landschap, oude bomen, natuur, ambacht en ontwerpen.

Ik zoek naar mooie takken of stukken hout waar mooie vormen of accenten in zitten. Die probeer ik juist te accentueren of mee te laten werken in het ontwerp. Zo kan een een zijtakje een of noest de aandacht vestigen of een gat in een plank juist weer mooi licht doorlaten. Ik vind deze elementen juist het karakter van de boom weergeven en van grote waarde voor een mooi ontwerp.

Twisted Wood

Voor de start van de meubelmakerij heb ik zo’n 10 jaar in het uitvoerende groen gewerkt, zoals boomverzorging, velling, dunning van singels en bosjes, knotten, heggen scheren, terreinen maaien, vruchtboomsnoei en aanleg.

Ik heb te veel mooie stukken hout een zinloos en ongewaardeerd einde zien krijgen in de versnipperaar. Toen kon ik het niet meenemen en verwerken.

Hobbymatig hield ik me later bezig met houtsnijden en oude (middeleeuwse) houtbewerkingstechnieken. Ik probeer technieken uit en zo ontstaan er weer allerlei ideeën voor nieuwe producten.

Na mijn meubelmakersopleiding heb ik een poosje als praktijkopleider (meubelmaken) gewerkt. Ik ben verder gegaan en heb het bedrijf Twisted Wood  opgestart en werk vanuit mijn werkplaats in Groningen. Daarnaast voer ik mijn andere passie uit… snoeien van vruchtbomen. Kijk maar eens …

De oude eik in het Neuenburger oerbos

Ieder product is uniek

Hout en takken die vrijkomen na snoei-, dunnings- en kap werkzaamheden kan ik gebruiken voor meubels, vooral om hun vorm en/of structuur. Dit betekent dat er veel tijd zit in het uitzoeken van geschikt materiaal en de goede constructie. Wat ik er mooi aan vind is dat ieder product dan weer uniek is, en dat het gemaakt word van het natuurlijke materiaal dat anders versnipperd of afgevoerd zou worden.

Ambachtelijk werk

Bewerkingen worden veelal met handgereedschap gemaakt, gewoonweg omdat rond en kronkelig hout niet op machines wil/mag. Er worden geen spijkers of schroeven gebruikt om het geheel in elkaar te houden, tenzij het demontabel moet zijn (om bv door de deur te krijgen)

Hout uit de regio

Ik gebruik hout uit de regio. Veel komt van eigen snoeiklussen, maar het kan ook van andere boomverzorgers zijn. De takken en stammen komen vrij bij onderhoudswerkzaamheden zoals boomverzorging en het dunnen van singels en houtwallen. Dit hout wordt anders versnipperd of als brandhout afgevoerd.

Natuurlijke afwerking

Ik wil zo veel mogelijk met natuurlijke producten werken om onze leefomgeving zo weinig mogelijk te belasten. Met natuurlijke oliën en bijenwas komt de tekening en kleur van het hout mooi naar voren en blijft het hout lang beschermd.

Leerbedrijf

Twisted Wood is ook een SBB-erkend leerbedrijf. Niet alleen voor designers en meubelmakers, maar ook voor groenwerk (Snoeibedrijf ‘de Boomgaard’)

Wil je graag ambachtelijk leren werken met natuurlijk materiaal, dan ben je bij Twisted Wood op het juiste adres. Je hoeft nog niets te kunnen, maar je moet wel graag willen leren.

Kijk in het overzicht op de SBB-site naar de erkenningen. Staat jouw opleiding er nog niet bij, dan overleggen we naar de mogelijkheden.